Machines die jij niet wist dat het bestond

4 gereedschap

De wereld zit vol met machines die automatisch, niet automatisch en deels automatisch zijn werk gaan. Er zijn er zo veel dat er een hoge kans is dat jij ze niet allemaal kent. Wil je een voorbeeld? Neem een ultrasoon reiniger, je kent waarschijnlijk wel wat een reiniger is maar niet een ultrasoon. Ultrasoon betekent ultrasonisch en in dit geval is het een hoge toon geluid dat gebruikt wordt om zo viezigheid af te laten trillen naast wat vloeistof. Een ander belangrijke machine is een kwantumcomputer, het is een verschrikkelijk snel computer dat nog decennia gaat duren totdat een normale klant het kan gebruiken door de prijs.

Waardoor wordt kennis van bedrijven niet altijd gedeeld?

Wat met de titel van dit titel wordt bedoelt is dat het blijkt dat niet elke nieuwe ontwikkeling wordt gedeeld in het openbaar aan anderen en klanten. Dit is vervelend maar is voornaamst om de concurrentie een stap voorbij te zijn. Neem een haakse slijper als voorbeeld, iedereen weet wat het is, maar wat als er in het geheim een alternatief bestaat dat beter of heel anders werkt? Het zou jammer zijn als dat bedrijf het nooit verteld, maar zo lang we in deze systeem zitten met constante concurrentie gaat dat voor eeuwig door. Dit omdat ze niet failliet willen gaan.

Wat jij moet weten voor een nieuwe hobby of werk

Kennis is dus niet altijd gedeeld en er is ook een groot probleem met kennis. Als we naar iets kijken hebben we vaak het gevoel: Dat kan ik ook! Maar dan kijk je en vind je kennis en zie je dat het vrij moeilijk is. Dit is omdat kennis niet altijd even zo makkelijk beschikbaar is, sommige kennis ontwikkel je alleen maar bij het oefenen omdat het zeer gepersonaliseerd is. Bij een hobby en werk geldt dit ook want kennis moet je wel weten maar sommige kennis is onmogelijk om bij het start te weten.