Als outdoor liefhebber is een goede jas jouw beste vriend. Alleen met een goede jas kun je alle avonturen beleven die je wilt. De perfecte jas houdt je lekker warm en droog tijdens een flinke regenbui, maar ademt ook tijdens een intensieve wandeling. Bovendien wil je natuurlijk dat de perfecte jas er ook perfect uitziet. Lijkt het je onmogelijk om dit allemaal in één jas te gaan vinden? Dan heb je nog geen kennis gemaakt met het Amerikaanse merk Woolrich. Dit merk produceert outdoor kleding voor alle weersomstandigheden. Dan kun jij er lekker op uit, welk weer het ook is.

Hoe dekens jassen werden

Toen Woolrich in 1830 werd opgericht produceerde het bedrijf nog helemaal geen kleding. Zij maakten wel wollen dekens voor houthakkers uit de buurt. Deze dekens hielden je zelfs in de slechtste omstandigheden nog lekker warm. In de Amerikaanse burgeroorlog werden de dekens dan ook volop gebruikt door de soldaten. Dit bracht een van de oprichters van Woolrich op het idee om ook kleding te gaan produceren. Deze kleding moest dan wel dezelfde fantastische eigenschappen hebben als de geliefde dekens. De basis voor de nu ontzettend bekende Woolrich winterjas was gelegd.

200 jaar ervaring

Ondertussen zijn we bijna 200 jaar verder sinds de oprichting van Woolrich. Hoewel er in die tijd heel veel veranderd is, zijn de gewenste eigenschappen nog steeds nagenoeg hetzelfde. Een Woolrich winterjas moet functioneel zijn en tegen alle weersomstandigheden kunnen. Daarnaast moet de jas natuurlijk comfortabel zitten en er ook nog stijlvol uitzien. Dat alles weet Woolrich goed met elkaar te combineren, waardoor zij volgens veel outdoor liefhebbers perfecte jassen maken. De jassen zijn een investering, waar je vervolgens jarenlang plezier van zult hebben. Je hoeft dus nooit meer bang te zijn dat je geen goede jas in de kast hebt hangen. Laat de avonturen maar beginnen!